« Terug naar vorige pagina

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kunnen zijn functiestoornissen aan spieren, gewrichten, pezen, banden en zenuwen. Bij uw eerste afspraak inventariseert de fysiotherapeut uw klachten door vragen te stellen en een onderzoek te doen. Daarna wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld.

Dit behandelplan is individueel en persoonlijk, omdat ieder mens uniek is. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft is onder andere afhankelijk van de ernst, ontstaanswijze en duur van de klacht. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over uw klacht, het ontstaan ervan en hoe een recidief voorkomen kan worden.

Indien noodzakelijk wordt er overleg gepleegd met uw huisarts of specialist, bijvoorbeeld voor nadere gegevens, zoals uitslagen van bijvoorbeeld bloed- en röntgenonderzoek.

Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten en kan bestaan uit massage, oefentherapie, mobilisaties, advisering en begeleiding. Het doel is het verbeteren van de functie van het houdings- en bewegingsapparaat, zodat u weer zo goed mogelijk kunt functioneren.

Afspraak maken | Tel: 078-6912033 | Mail: fysiotherapie@dok11.nl