« Terug naar vorige pagina

Fitkids

Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Deze kinderen kunnen bij Fitkids gedurende een aantal maanden trainen en bewegen onder professionele begeleiding. Bij elk Fitkidscentrum is een kinderfysiotherapeut betrokken.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. De training wordt gegeven in ons medisch trainingscentrum en in sporthal Molenzicht.

 

Voor wie

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD of motorische ontwikkelingsachterstand, autisme of een aangeboren hartafwijking mee.

 

Doel van Fitkids
In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier en het nut van bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Voor ieder kind worden er ook individuele doelen gesteld. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsprogramma door te gaan met een andere sport of activiteit. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

 

Vergoeding

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed wanneer er een medische indicatie is. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig. Bij aanmelding wordt er een intake gedaan om de fysieke fitheid in kaart te brengen.

 

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl

 

Afspraak maken | Tel: 078-6912033 | Mail: fysiotherapie@dok11.nl